ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΛΑΛΙΑ !

Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία...

Περισσότερα

F.A.Q.

Δείτε τις απαντήσεις από τη Δρ. Γκόλτσιου, από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχετε για τα παιδιά σας.

Περισσότερα

τα νέα της Δρ. Γκόλτσιου

Αναπτυξιακές διαταραχές: δεν θα έπρεπε οι παππούδες και οι γιαγιάδες να έχουν και αυτοί θέση;

12.03.2024 - 11:27

Σύμφωνα με το πλαίσιο που προτείνει η Διεθνής Ταξινόμηση της Λειτουργικότητας, της Αναπηρίας και της Υγείας (ICF) της ΠΟΥ, η οικογένεια...

περισσότερα

GRIFFITHS refresher course

13.01.2024 - 10:07

Τον Νοέμβριο του 2023, η Δρ Γκόλτσιου παρακολούθησε το σεμινάριο για τους χρήστες GMDS-III: Griffitihs III Video Training Course...

περισσότερα

Όλα τα νέα

Χρήσιμες οδηγίες

ΧΡΗΣΙΜΑ SITES ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


 

Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημόνων Εξειδικευμένων σε παιδιά με αναπηρία (European Academy of Childhood Disability) πρότεινε κάποια χρήσιμα sites για δραστηριότητες μέσα στο σπίτι:

 

  • Family lives μοιράζονται ιδέες για δραστηριότητες από τους γονείς, όπως:

Βιβλίο υφών - κάνετε ένα βιβλίο υφών χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές υφές - όπως χαρτί ταπετσαρίας, γυαλόχαρτο, χαρτί συσκευασίας με φυσαλίδες, σφουγγάρι, κτλ

Ντυθείτε! - Χρησιμοποιώντας είτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι ή ύφασμα και σχεδιάστε ο ένας πάνω στον άλλο! Στη συνέχεια, κόψτε κομμάτια από  παλιά ρούχα και κολλήστε τα πάνω στα σχέδια σας.

Graffiti στον τοίχο - Κολλήστε ένα μεγάλο λευκό χαρτί σε έναν τοίχο και να το μετατρέψετε σε ένα «τοίχο γκράφιτι». Μπορείτε επίσης να βάψετε έναν τοίχο με χρώμα μαυροπίνακα και να ζωγραφίσετε με κιμωλία.

Αισθητηριακή σκηνή – Δημιουργείστε μια σκηνή για να παίζουν τα παιδιά με καθημερινά αντικείμενα, όπως παλιά CDs, πούλιες, διακοσμητικά φωτάκια – δημιουργείστε έτσι έναν αισθητηριακό χώρο.

Αισθητηριακό παιχνίδι σε εσωτερικούς χώρους Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό κουτί, γεμάτο με διαφορετικά αντικείμενα, όπως αποξηραμένα φασόλια, άμμο, αφρό ξυρίσματος, ακόμη και οδοντόκρεμα, για αισθητηριακό παιχνίδι.

Ταίριασμα σε ζεύγη - Χρησιμοποιήστε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίσετε και να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι ταυτίσεων, π.χ.: το σκυλί σας, το σπίτι σας, την οικογένεια σας.

 

  • change4Life περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες παιχνίδια που μπορούν να προσαρμοστούν σε εσωτερικούς χώρους για παιδιά με αναπηρίες.

 

  • Contact Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχουν πολλές ιδέες για το πώς να τα καταφέρουμε με τον περιορισμό στο σπίτι.

επόμενο προηγούμενο Όλα τα άρθρα

Δρ. ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ | © 2024 Web Design & Development by Generation Y