ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΛΑΛΙΑ !

Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία...

Περισσότερα

F.A.Q.

Δείτε τις απαντήσεις από τη Δρ. Γκόλτσιου, από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχετε για τα παιδιά σας.

Περισσότερα

τα νέα της Δρ. Γκόλτσιου

GRIFFITHS refresher course

13.01.2024 - 10:07

Τον Νοέμβριο του 2023, η Δρ Γκόλτσιου παρακολούθησε το σεμινάριο για τους χρήστες GMDS-III: Griffitihs III Video Training Course...

περισσότερα

Πιστοποίηση στο RAVEN΄S educational

13.01.2024 - 10:04

Tον Νοέμβριο του 2023, η Δρ Γκόλτσιου πιστοποιήθηκε στη χρήση του RAVENS' educational για παιδιά 4-12 ετών.

περισσότερα

Όλα τα νέα

Αναπτυξιακή παιδιατρική / αναπτυξιολογία

ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΝ (ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ)


Οι μητέρες περνούν πολλές ώρες δίπλα στο πρόωρο νεογνό τους στην Υπομονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), κάτι που έχει προβληματίσει τους ειδικούς που εμπλέκονται στη φροντίδα και παρακολούθηση των πρόωρων βρεφών, σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις γυναίκες αυτές να φροντίσουν τη δική τους υγεία.

Σε πολλές προηγμένες χώρες έχουν λοιπόν αρχίσει να εφαρμόζονται τέτοια προγράμματα, ένα από τα οποία είναι και το Quality Improvement Plan Do Study Act Approach.

Στόχος είναι η ανάπτυξη μίας παρέμβασης βασισμένης στην ΜΕΝΝ, με σκοπό την μείωση του κινδύνου μιας μελλοντικής πρόωρης γέννησης, μέσω της ενθάρρυνσης και της υποστήριξης των μητέρων για την βελτίωση της δικής τους υγείας, καθώς και την διευκόλυνση της μητέρας να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένους στόχους.

Τα προγράμματα αυτά φαίνεται ότι έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς οι μητέρες που συμμετέχουν αναφέρουν ότι βιώνουν καθησυχασμό, κατανόηση και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανακούφιση.

επόμενο Όλα τα άρθρα

Δρ. ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ | © 2024 Web Design & Development by Generation Y