ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΛΑΛΙΑ !

Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία...

Περισσότερα

F.A.Q.

Δείτε τις απαντήσεις από τη Δρ. Γκόλτσιου, από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχετε για τα παιδιά σας.

Περισσότερα

τα νέα της Δρ. Γκόλτσιου

Αναπτυξιακές διαταραχές: δεν θα έπρεπε οι παππούδες και οι γιαγιάδες να έχουν και αυτοί θέση;

12.03.2024 - 11:27

Σύμφωνα με το πλαίσιο που προτείνει η Διεθνής Ταξινόμηση της Λειτουργικότητας, της Αναπηρίας και της Υγείας (ICF) της ΠΟΥ, η οικογένεια...

περισσότερα

GRIFFITHS refresher course

13.01.2024 - 10:07

Τον Νοέμβριο του 2023, η Δρ Γκόλτσιου παρακολούθησε το σεμινάριο για τους χρήστες GMDS-III: Griffitihs III Video Training Course...

περισσότερα

Όλα τα νέα

Αναπτυξιακή παιδιατρική / αναπτυξιολογία

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Κατά καιρούς οι γονείς με ρωτούν για κάποια βιβλία που μπορούν να διαβάσουν για να ενημερωθούν για την ανάπτυξη των παιδιών και να λάβουν χρήσιμες και πρακτικές οδηγίες.

Παρακάτω λοιπόν παραθέτω μερικούς αξιόλογους τίτλους:

1.Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρία: Η φροντίδα του μωρού, του μικρού παιδιού και του παιδιού στη σχολική ηλικία

Κείμενα απλά, κατανοητά, με επιστημονικότητα και εγκυρότητα.

2.Nancy R Finnie: Handling the young child with cerebral palsy at home (Butterworth Heinemann)

Πολύ χρήσιμες και κατανοητές οδηγίες για πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας των οικογενειών με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, γραμμένα από μια έμπειρη και καταξιωμένη ειδικό. Με πολύ επεξηγηματικά σκίτσα.

3. Ellen Notbohm & Veronika Zysk:1001 great ideas for teaching and raising children with autism and Asperger’s (Future Orizons)

Έξυπνες και εφαρμόσιμες συμβουλές για αντιμετώπιση των συχνών προβλημάτων συμπεριφοράς και λειτουργικότητας των παιδιών στο φάσμα. Οι οδηγίες είναι απλές, λογικές και προέρχονται από δύο ειδικούς στην εκπαίδευση γονέων παιδιών με ΔΑΦ, με πολυετή εμπειρία.

4. Carol Stock Kranowitz: The out of sync child (Perigee)

Ένα βιβλίο που έχει βοηθήσει πολλούς ειδικούς αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις αισθητηριακές δυσκολίες και έτσι να βοηθήσουν σημαντικά τα παιδιά που δυσκολεύονται στην αισθητηριακή τους ολοκλήρωση.

5. Naoki Higashida: The reason I jump (Random House)

Επιτέλους ένα βιβλίο γραμμένο από έναν άνθρωπο στο φάσμα του αυτισμού προς γονείς, φίλους και εκπαιδευτικούς για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον ξεχωριστό τρόπο σκέψης και να μην παραιτηθούμε ποτέ από την προσπάθεια μας να αποδεχτούμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά στο φάσμα.

6. Christopher Gillberg: A guide to Asperger syndrome (Cambridge)

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για ένα βιβλίο πολύ γνωστό και χρήσιμο σε ΄όλους όσους σχετίζονται με παιδιά με σ. Ασπεργκερ και, ίσως καλύτερα, για όλους μας!

6. Marilyn Js Goodman: Children draw: A guide to why, when and how children make art (Reaktion Books)

Ακριβώς όπως το διατυπώνει ο τίτλος, ένα βιβλίο που καταργεί πολλά στερεότυπα σχετικά με τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, αλλά και των ανθρώπων γενικότερα, για το κάθε παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να καταλάβουμε και να προσεγγίσουμε τα παιδιά.

 

 

επόμενο προηγούμενο Όλα τα άρθρα

Δρ. ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ | © 2024 Web Design & Development by Generation Y