ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΛΑΛΙΑ !

Ο όρος «εκλεκτική» ή «επιλεκτική» αλαλία αναφέρεται σε απουσία λόγου που παρουσιάζει το παιδί σε επιλεγμένα περιβάλλοντα και καταστάσεις, ενώ κανονικά δεν παρουσιάζει καμία...

Περισσότερα

F.A.Q.

Δείτε τις απαντήσεις από τη Δρ. Γκόλτσιου, από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχετε για τα παιδιά σας.

Περισσότερα

τα νέα της Δρ. Γκόλτσιου

on line εκπαίδευση

03.05.2020 - 15:08

Τον Μάιο του 2020, η Δρ Κωνσταντίνα Γκόλτσιου παρακολούθησε, στα πλαίσια του επιστημονικού της ενδιαφέροντος τα παρακάτω online...

περισσότερα

Ευρωπαική Ακαδημία Επιστημόνων εξειδικευμένων σε παιδιά με αναπηρία

22.08.2019 - 07:53

Η Δρ Γκόλτσιου είναι πλέον μέλος της EACD European Academy of Childhood Disability

περισσότερα

Όλα τα νέα

Νέα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΡ. ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

30.09.2011


Η Δρ Γκόλτσιου εδωσε διάλεξη στα πλάισια των επιστημονικών μαθημάτων των Νοσοκομείων Υγεία-Μητερα, στις 27.1.2011, σχετικά με τα αναπτυξιακά προβλήματα των παιδιών που γεννιούνται πρόωρα.

Σύμφωνα με τη Δρ Γκόλτσιου, οι σύγχρονοι μαιευτήρες, νεογνολόγοι και παιδίατροι έρχονται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωποι με παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα και επομένως χρειάζεται να είναι ενήμεροι για τα αποτελέσματα της πρωιμότητας και τα μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιδί, η οικογένεια και η κοινωνία. Η έγκαιρη νευροαναπτυξιακή παρακολούθηση μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματικότερη παρέμβαση των αναπτυξιακών διαταραχών, μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά αυτά.

Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι στα πρόωρα νεογνά διαπιστώνεται συσχέτιση μεταξύ προγεννητικής λοίμωξης, εμβρυικής απάντησης στη φλεγμονή και βλάβης στη λευκή ουσία, με επιπτώσεις στην ψυχοκινητική ανάπτυξη. Διαταραχές που γίνονται εμφανείς καθώς το παιδί μεγαλώνει αφορούν γνωστικές λειτουργίες υψηλού επιπέδου: λειτουργική μνήμη, αυτοέλεγχος, προσοχή, οπτικής επεξεργασία, μνήμη, προσαρμοστικότητα.

Δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον οι IVF κυήσεις έχουν υψηλότερο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών – τα αποτελέσματα είναι αντιφατικά.

επόμενο προηγούμενο Όλα τα άρθρα

Δρ. ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ | © 2020 Web Design & Development by Generation Y